.

divendres, 14 de setembre del 2012

Galetes Papallona

Etiquetas de Technorati: ,
Bé, fa un temps están anunciant uns fascicles de pastissería que es diuen “Pastelería creativa”, estic començant a fer-lho i ja tinc el primer fascicle.
100_0250
Vaig fer una recepta que sortia a la revista, son galetes de mantega, son molt bones i molt fácils de fer. La recepta es aquesta:
125 gr. de mantega
125 gr. de sucre extrafí (o glass)
1 ou mitja
1 una cullerada de sucre avainillat (també s'hi pot posar essència de vainilla o qualsevol aroma)
250 gr. de farina
I aquest es el procediment

 
Primer es posa a un bol el sucre i la mantega (es millor que el sucre estigui tamisat y la mantega a temperatura ambient) i es bat fins que te un textura cremosa i lleugera.
Després s’afageix l’ou i el sucre avainillat i es bat fins que estigui ben barrejat.
I s’incorpora la farina (també tamisada) mica en mica fins que quedi una masa que no s’enganxa als dits.
P9060171
Es precalenta el forn a 180º i es divideix la massa en dos, es posa un paper de forn a sota la masa i un altre a dalt de la mateixa mida més o menys. Amb un curro s’estira la masa a sobre el paper de forn, es treu el paper i es talla la massa amb el motlle. Es posen les galetes a una safata i es posa al forn. Un consell es fer la galeta un pel fina perque es fa més rápid i la forma queda més definida.
P9060172
Aquest va ser el resultat:
P9060179
Quan es van refredar les vaig decorar amb glasse real o icing.
La recepeta de la Glasse es aquesta:
200 gr. de sucre
1 clara d’ou
1 cullerada de suc de llimona
Aquest igredients es barregen fins que quedi la consistencia desitjada (potser no es necessti tot el sucre o tota la clara, s’ha de fer una  mica a ull)
Per decorar-les es fa una glassa espesa i es posa a una màniga pastissera, s’ha de procurar no fer-la molt espesa ja que pot trencar la màniga pastissera, i es delinea el contorn de la galeta amb una linea fina i es deixa assecar una mica, a la glassa sobrant s'afageix aigua o suc de llimona ( i si no en sobra s'en fa mes) fins que sigui bastant liquid i s'omple l'interior del delineat (la linea que em fet abans fa de "presa" perque no s'escapi la glassa més líquida). I amb glassa una mica més espessa i una boquillarodona i una mica petita es fa el cos i el cap.
Aquest va ser el resultat:
P9060184 P9060185