.

dilluns, 22 d’abril del 2013

Boles de Donuts (i fira Maremagnum)


El 13 i el 14  d'abril, Maremagnum va fer una fira dedicada a la pastisseria creativa, òbviament, hi havia d'anar! Hi havien moltes parades amb pastissos, eines, ingredients, davantals... També hi havien tallers! He fet un Collage amb els pastissos que hi havien, a que son increïbles?
Fotor0416193547

Bé, anem a la recepta, aquests donuts he de dir que son altament addictius, me'n vaig menjar 7 en un tres i no res! La recepta l'he tret del blog de l'Alma Obregón (Objetivo: Cupcake Perfecto). N'he fet el doble ja que en necessitava moltes. Aquesta és la recepta:
IMG_0216
Per a la massa:
Per a 60 boles.

Ingredients:
300 gr de farina de força
100 gr de farina normal
1 pessic de sal
80 gr de sucre
20 gr de llevat sec de panaderia (no val llevat químic! Ja ho vaig provar un cop i la massa no va pujar)
230 gr d'aigua
2 ous
40 gr de mantega

Procediment:
Primer es tamisen les farines i es barregen amb el sucre i el llevat, s'afageix l'aigua i els ous i s'amassa durant uns minuts (si es fa amb thermomix es posen 5 min a velocitat espiga), s'afageix la mantega, es fa una bola amb la massa i es posa dins d'un bol ampli perquè tingui espai per pujar, es tapa amb un drap i es deixa reposar 1 o 2 hores, fins que hagi doblat el volum.
Aquesta es la massa abans de reposar:
IMG_0207
I després, wau!
IMG_0208
Quan hagi doblat, s’estira la massa i es talla amb un motlle rodo petit.
IMG_0212
Es posen a una safata amb paper de forn i es deixen reposar durant uns 30 minuts.
Després de reposar es fregeixen a foc mig perquè quedin cuites per dins. Quan estiguin fredes es hora de farcir, es pot farcir de tot el que vulguis (Nutella, mermelada, xocolata...)
Jo les vaig farcir de crema pastissera de xocolata, la recepta es aquesta:
Per a la crema pastissera:
Per a thermomix 31

Ingredients:250 gr de llet
1 ou
1 cullerada de sucre avainillat
15 gr de maicena
35 gr de sucre
1 cullerada de cacau en pols
Procediment:
Es posen dins el got la llet el sucre avainillat, la Maicena i el sucre i es barregen durant 10 segons vel 3 1/2 , passat el temps es programa 7 min 90º a vel 2. S'afageix el cacau i es mescla 1 min vel 3.
Quan la crema sigui freda es farceixen els donuts, es pot fer amb una boquilla o una xeringa pastissera. Es punxa la bola de donut i s'hi fica la crema, després de farcir-les es fa una mena de glasa real (per cada 400 gr de sucre "glas", 10 cullerades d'aigua), i es recobreixen les boles de donuts, es deixen assecar i ja estan llestes!!


Espero que las proveu!

1 comentari:

Sílvia ha dit...

Ohhh! Com em poses les dents llargues amb lo de la fira Maremagnum!! Me n'alegro que ho poguessis disfrutar.
El pot de colors al costat dels donuta em sona molt, no sé perquè... Jajaja,
Una abraçada tata!