.

dissabte, 3 de novembre del 2012

3º Fascicle

Ufff, feia temps que no posava cap entrada, dons bé, aquest es el fascicle nº 3, hi venen unes lletres ( la veritat es que no es gaire cosa ja que el fondant sempre es queda enganxat i no es pot treure…), ensenyen a fer unes galetes amb lletres molt mones y un pastís infantil amb daus i una mena de pachwork, també ensenyen a fer uns pastissets estil Bollywood.

081083

Hi ha una recepte d’un pastís de fruits secs que te una pinta… Us deixo la recepta, jo no l’he feta però la tinc pendent per fer. Bueno aquesta es la recepta:

Ingredients:

225 gr de farina

1/2 cullerada de bicarbonat de sodi

1/2 cullerada de mescla d’espècies per a pastisseria (aixó, la veritat, no se el que és…)

175 gr de mantega

175 gr de sucre

2 ous

1 taronja

225 gr de panses

110 gr de panses sultanes

1 Poma reineta per cuinar

50 gr de nous picades

110 gr de cireres confitades

Utensilis:

1 Motlle de forn de 20 cm de diàmetre

Paper de forn

Tamitzador (o un colador)

2 bols grans i una cullera

Un ganivet petit i afilat

Rallador

Preparació:

Precalentar el forn a 180ºC/4 (no se que vol dir aixo de “/4”…) i folrar el motlle de paper de forn. En un bol gran, tamitzar la farina amb el bicarbonat de sodi i la mescla d’espècies. En un altre bol, batir la mantega amb el sucre fins que quedi un masa suau. Afegir els ous un a un fins que s’integrin a la mescla de mantega i el sucre, alternant una cullerada de farina i bicarbonat de sodi (de la mescla anterior) per evitar que la mescla qualli. Afegir la resta de farina i remenar fins que tot estigui ben barrejat. Rallar la  pela de taronja i afegir-la a la massa, afegir les panses. Pelar i ratllar la poma per cuinar i ficar-la a la massa i afegir les nous. Posar la massa al motlle i col·locar les cireres confitades  sobre la massa enfonsant-les una mica, i posar-ho al forn entre una hora i quart i una hora i mitja.

Gracies per llegir-ho. =)